Etter Reitans fall shopper Hagen på nett

Rema Hjem til deg hadde sin siste bestilling via Internett i går, og Matnett ligger fortsatt bevisstløs på web. Informasjonsdirektør i Hakon-gruppen, Bjørn Richard Johansen kan imidlertid berolige nettbrukerne; Hakon Rett hjem! er lanseringsklar neste uke.

Rema Hjem til deg hadde sin siste bestilling via Internett i går, og Matnett ligger fortsatt bevisstløs på web. Informasjonsdirektør i Hakon-gruppen, Bjørn Richard Johansen kan imidlertid berolige nettbrukerne; Hakon Rett hjem! er lanseringsklar neste uke.

Rema 1000 gir opp hele sitt hjemmekonsept med bestilling av matvarer via telefon, faks og Internett, skriver Dagens Næringsliv. Årets omsetning skulle bli mellom 130-135 millioner kroner, men vil ende opp på rundt 40. Planene om å bygge opp 13 butikker må vrakes, mens 100 ansatte kan miste jobben.

Det er andre gang Odd Reitan må gi seg etter at Rema Netshop ble lagt ned i januar i år, og sønnen Ole Robert Reitan fikk ansvaret med Rema hjem til deg.

Nå viser det seg at konkurrenten Hakon-gruppen tar over stafettpinnen med en lansering av sitt Hakon Rett hjem! også på Internett.

Siden april 1997 har Hakon-gruppen kunnet tilby sine kunder to ulike bestillingsmåter; telefon og faks. Det var også mulig å bestille via e-post, men svært få benyttet seg av dette. I oktober i fjor skrev digi.no at Hakon og Rimi allerede hadde en lukket tjeneste som de testet ut på domenet rimi.no.

Markedssjef i Hakon-gruppen Gro Myking, sier til digi.no at de er inne i siste test-uke av en ny handelsløsning på nett. Hvis alt går etter planen lanseres Hakon Rett hjem! i neste uke (se peker til nettsted i margen til høyre, red.anm.).

Den nye løsningen har blitt jobbet med i store deler av 1998 med bakgrunn i at man ønsker å bruke mer tid på å kvalitetssikre systemene.

- Vi har bygget oss opp sakte men sikkert, forteller Myking. Hun sier videre at hun overrasket, men ikke skremt av Rema-nedleggelsen:

- Vi har ikke fått signaler om nedleggelsen. Senest i går stod det en notis i markedsføringsbladet Kampanje, hvor Paal Hansem (daglig leder i Rema Hjem til deg) sier han er fornøyd med utviklingen og tjenesten.

- Hakon-gruppen har bygget opp systemet langsiktig og nøkternt. Nå er tiden inne for Internett som et ytterligere tilbud til kundene. Prisene på nettet vil være på ICA-nivå; litt høyere priser og litt større utvalg av ferskvarer og frukt og grønt (se peker til egen sak i margen til høyre: "Rimi-varer til ICA-pris")

Hakon Rett hjem! består i dag av et ordrekontor og et spesialinnredet plukklager i en nedlagt Rimi-butikk, med nyutviklede systemer som skal forhindre feilplukk.

Daglig leder i Rema Hjem til deg, Paal Hansem, sier til digi.no at kundevolumet økte bra, men at Remas nettsatsing likevel nå må legges på is.

- Kundevolumet har økt hele tiden, men det var ikke lønnsomt nok ennå. Det tar lenger tid enn planlagt å tjene penger på hjemmehandel for Reitan-gruppen.

digi.no har også prøvd å få tak i Matnett-gründer Henning Holstad uten å lykkes.

Til toppen