Etterforsker teleproblemer på Sunnmøre

Politiet ser på strømbruddet som tok ned nødnumre og mobilnett.

Etterforsker teleproblemer på Sunnmøre
KRAFTBRUDD: Verken politiets, AMKs eller brannvesenets nødnumre fungerte som de skulle i Møre og Romsdal torsdag. Bilde: Direktoratet for Nødkommunikasjon (DNK)

Artikkelen ble oppdater kl 17.25. Tidligere meldinger om teleproblemene på Sunnmøre er gjengitt nederst i denne saken.

Ålesund (NTB): Politiet har satt i gang etterforskning av strømbruddet som forårsaket telefonproblemer på Sunnmøre torsdag. 112 fungerer nå som normalt.

- To personer er i gang med etterforskning på stedet der strømbruddet skjedde. Av etterforsknings- og beredskapsmessige årsaker har vi besluttet at vi ikke vil gå ut med hvor det stedet er, sier etterforskningsleder Sindre Ryssevik i Sunnmøre politidistrikt til NRK.

Overfor Sunnmørsposten utelukker Ryssevik at det dreier seg om sabotasje av telefonnettet.

Tidligere på dagen førte et strømbrudd til en feil i en sentral i Ålesund. Problemene ble oppdaget rundt klokken 5.30 torsdag morgen. Da var det problemer med politiets, AMKs og brannvesenets nødnumre. Også Telenor og NetComs kunder i Ålesund, Giske, Haram, Hareid, Herøy og Ørsta ble rammet av problemene.

Klokken 14 opplyste operasjonssentralen i Sunnmøre politidistrikt at 112-linjene fungerer som normalt. Både politiet og Telenor opplyser at det fortsatt er problemer med fast- og mobilnettet for øvrig. (©NTB)

Saken har utviklet seg gjennom dagen. Her er tidligere NTB-meldinger:

Politiet: - Fortsatt problemer med nødtelefonene
Publisert: 06.03.2014 13:03

Ålesund (NTB): Feilen som førte til at det var store problemer med nødtelefonene i Møre og Romsdal, er fikset, ifølge Telenor. - Det er fortsatt problemer, sier politiet.

– Et strømbrudd førte til en feil i en sentral i Ålesund, men nå er både mobilnettet, fasttelefoni og bredbånd på vei opp igjen, sa informasjonssjef Kristin V. Tønnessen i Telenor til NTB ved 11-tiden.

Men ifølge politiet er det fortsatt problemer. Verken nødnumrene 112 eller 110 fungerer som de skal, melder NRK.

– For oss er situasjonen ennå ikke avklart, og vi holder alternativ beredskap oppe. Verst er det for publikum som er i nød og ikke får varslet på annen måte, sier stabssjef Ingmar Farstad i Sunnmøre politidistrikt til NRK.

Det har vært problemer med politiets, AMKs og brannvesenets nødnumre. Problemene ble oppdaget i 5.30-tiden. Også Telenors og NetComs kunder i Ålesund, Giske, Haram, Hareid, Herøy og Ørsta ble rammet av problemene.

- Det vil fortsatt kunne være noen problemer i enkelte områder, men alle tjenester er nå på vei inn igjen, sa Tønnessen ved 11-tiden. (©NTB)

Telefon og nett på vei tilbake i Møre og Romsdal
Publisert: 06.03.2014 11:19

Feilen som førte til at det var store problemer med nødtelefonene i Møre og Romsdal, ble ved 11-tiden fikset, ifølge Telenor.

– Et kraftbrudd førte til en feil i en sentral i Ålesund. Men nå er både mobilnettet, fasttelefoni og bredbånd på vei opp igjen, sier informasjonssjef Kristin V. Tønnessen i Telenor til NTB ved 11-tiden.

Verken politiets, AMKs eller brannvesenets nødnumre fungerte som de skulle torsdag. Problemene ble oppdaget i 5.30-tiden. Ingen av telefonene til politiet i Sunnmøre politidistrikt fungerte. Brannvesenets 110-nummer fungerte ikke i noen deler av Møre og Romsdal, mens AMKs nummer 113 bare fungerte for enkelte Telenor-kunder, ifølge politiet.

Også Telenors og NetComs kunder i Ålesund, Giske, Haram, Hareid, Herøy og Ørsta ble rammet av problemene.

– Det vil fortsatt kunne være noen problemer i enkelte områder, men alle tjenester er nå på vei inn igjen, sier Tønnessen. (©NTB)

    Les også: