KRAFTBRUDD: Verken politiets, AMKs eller brannvesenets nødnumre fungerte som de skulle i Møre og Romsdal torsdag.
KRAFTBRUDD: Verken politiets, AMKs eller brannvesenets nødnumre fungerte som de skulle i Møre og Romsdal torsdag. (Bilde: Direktoratet for Nødkommunikasjon (DNK))

Etterforsker teleproblemer på Sunnmøre

Politiet ser på strømbruddet som tok ned nødnumre og mobilnett.

Artikkelen ble oppdater kl 17.25. Tidligere meldinger om teleproblemene på Sunnmøre er gjengitt nederst i denne saken.

Ålesund (NTB): Politiet har satt i gang etterforskning av strømbruddet som forårsaket telefonproblemer på Sunnmøre torsdag. 112 fungerer nå som normalt.

- To personer er i gang med etterforskning på stedet der strømbruddet skjedde. Av etterforsknings- og beredskapsmessige årsaker har vi besluttet at vi ikke vil gå ut med hvor det stedet er, sier etterforskningsleder Sindre Ryssevik i Sunnmøre politidistrikt til NRK.

Overfor Sunnmørsposten utelukker Ryssevik at det dreier seg om sabotasje av telefonnettet.

Tidligere på dagen førte et strømbrudd til en feil i en sentral i Ålesund. Problemene ble oppdaget rundt klokken 5.30 torsdag morgen. Da var det problemer med politiets, AMKs og brannvesenets nødnumre. Også Telenor og NetComs kunder i Ålesund, Giske, Haram, Hareid, Herøy og Ørsta ble rammet av problemene.

Klokken 14 opplyste operasjonssentralen i Sunnmøre politidistrikt at 112-linjene fungerer som normalt. Både politiet og Telenor opplyser at det fortsatt er problemer med fast- og mobilnettet for øvrig. (©NTB)

Saken har utviklet seg gjennom dagen. Her er tidligere NTB-meldinger:

Politiet: - Fortsatt problemer med nødtelefonene
Publisert: 06.03.2014 13:03

Ålesund (NTB): Feilen som førte til at det var store problemer med nødtelefonene i Møre og Romsdal, er fikset, ifølge Telenor. - Det er fortsatt problemer, sier politiet.

– Et strømbrudd førte til en feil i en sentral i Ålesund, men nå er både mobilnettet, fasttelefoni og bredbånd på vei opp igjen, sa informasjonssjef Kristin V. Tønnessen i Telenor til NTB ved 11-tiden.

Men ifølge politiet er det fortsatt problemer. Verken nødnumrene 112 eller 110 fungerer som de skal, melder NRK.

– For oss er situasjonen ennå ikke avklart, og vi holder alternativ beredskap oppe. Verst er det for publikum som er i nød og ikke får varslet på annen måte, sier stabssjef Ingmar Farstad i Sunnmøre politidistrikt til NRK.

Det har vært problemer med politiets, AMKs og brannvesenets nødnumre. Problemene ble oppdaget i 5.30-tiden. Også Telenors og NetComs kunder i Ålesund, Giske, Haram, Hareid, Herøy og Ørsta ble rammet av problemene.

- Det vil fortsatt kunne være noen problemer i enkelte områder, men alle tjenester er nå på vei inn igjen, sa Tønnessen ved 11-tiden. (©NTB)

Telefon og nett på vei tilbake i Møre og Romsdal
Publisert: 06.03.2014 11:19

Feilen som førte til at det var store problemer med nødtelefonene i Møre og Romsdal, ble ved 11-tiden fikset, ifølge Telenor.

– Et kraftbrudd førte til en feil i en sentral i Ålesund. Men nå er både mobilnettet, fasttelefoni og bredbånd på vei opp igjen, sier informasjonssjef Kristin V. Tønnessen i Telenor til NTB ved 11-tiden.

Verken politiets, AMKs eller brannvesenets nødnumre fungerte som de skulle torsdag. Problemene ble oppdaget i 5.30-tiden. Ingen av telefonene til politiet i Sunnmøre politidistrikt fungerte. Brannvesenets 110-nummer fungerte ikke i noen deler av Møre og Romsdal, mens AMKs nummer 113 bare fungerte for enkelte Telenor-kunder, ifølge politiet.

Også Telenors og NetComs kunder i Ålesund, Giske, Haram, Hareid, Herøy og Ørsta ble rammet av problemene.

– Det vil fortsatt kunne være noen problemer i enkelte områder, men alle tjenester er nå på vei inn igjen, sier Tønnessen. (©NTB)

    Les også:

Til toppen