Etternølernes dag

Mange småsparere fikk tirsdagens dårlige Provida-nyheter først på onsdag. I en serie småhandler ble Provida -aksjen omsatt helt ned i 24 kroner i løpet av onsdagen.

Mange småsparere fikk tirsdagens dårlige Provida-nyheter først på onsdag. I en serie småhandler ble Provida -aksjen omsatt helt ned i 24 kroner i løpet av onsdagen.

Provida forsatte å falle for tredje dag på rad etter at Kredittkassen på mandag hevet to kontrakter med selskapet verdt til sammen 109 millioner kroner. Tirsdag meldte administrerende direktør Jo Arnstad sin egen avgang samtidig som selskapet fortalte om "vesentlig dårligere" resultater i fjerde kvartal enn tidligere ventet. Med ytterligere 11,4 prosent nedgang har kursen falt 83 prosent siden sluttnoteringen fredag.

Ikke alle følger aksjemarkedet daglig og blir i stedet oppdatert av papiravisene neste morgen. Dette er trolig forklaringen på onsdagens fall, for kursen på Provida falt i en strøm av småhandler, trolig fra private investorer som først fikk de dårlige nyhetene servert med morgenkaffen.

I løpet av dagen ble Provida-aksjen omsatt helt ned på 24 kroner, men tok seg opp utover dagen til en sluttnotering på 31 kroner.

Prosentvis gikk det enda verre for seg for Sysdeco som falt 15,8 prosent, men dette utgjør bare 15 øre.

Det var få vinnere blant IT-aksjene på børsen onsdag. Totalindeksen falt med 1,21 prosent, mens IT-indeksen falt med 1,28 prosent.

Nera-aksjen falt over 4,1 prosent i løpet av dagen og er nå nede i 9,30 kroner. Det skyldes trolig at markedet begynner å miste tålmodigheten i påvente av gode nyheter. Nera er i en trengt situasjon på grunn av stadig sterkere konkurranse fra satellitt-telefonsystemer og fordi forspranget de hadde med Citylink stadig skrumper inn.

Markedet venter på to nyheter. Den første er at det forsinkede bredbånds overføringssystemet Citylink skal bli satt i produksjon. Selskapet sliter med at antennene ikke tåler den varme og kulde som vær og vind vil utsette dem for. I mellomtiden smir de store konkurrentene på sine produkter. Nera har heller ikke solgt ut noen av sine datterselskaper slik de har sagt de ønsket å gjøre før jul.

Til toppen