NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Etterretningsekspert: Ikke noe overraskende i de siste «avsløringene» av dansk overvåkning

Den såkalte Dunhammer-rapporten har ført til internasjonal kritikk av Danmark. Men det lyder hult, for avlytting av internettkabler er en uunngåelig del av moderne etterretningsarbeid – og noe alle nasjoner gjør, sier en etterretningsforsker.

Det er helt åpent at vi samarbeider med amerikanerne, og hvis det samarbeidet ikke betyr at vi i stor grad deler etterretning, hva regner de egentlig med at samarbeidet handler om, spør etterretningsforsker Jeppe Teglskov Jacobsen.
Det er helt åpent at vi samarbeider med amerikanerne, og hvis det samarbeidet ikke betyr at vi i stor grad deler etterretning, hva regner de egentlig med at samarbeidet handler om, spør etterretningsforsker Jeppe Teglskov Jacobsen. Illustrasjon: Colourbox
Mads Lonrenzen, Version 2
11. juni 2021 - 12:05

Dunhammer-rapporten fikk stor oppmerksomhet da den nylig avslørte hvordan Danmark fram til 2013 hadde latt amerikanerne overvåke både danske selskaper og borgere, men også utenlandske politikere, ved systematisk å tappe danske internettkabler.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.