JUSS OG SAMFUNN

EU angriper Microsoft igjen

Anklager programvare-giganten for brudd på europeiske antitrustlover.

19. jan. 2009 - 07:55

EU går igjen til angrep mot Microsoft. EU-kommisjonen har satt fram nye anklager mot den amerikanske programvarekjempen om brudd på europeiske antitrustlover.

Klagen gjelder først og fremst at Microsoft selger nettleseren Internet Explorer som del av en pakke bygd på operativsystemet Windows. Dette skader den frie konkurransen mellom produsenter av nettlesere, sa EU-tjenestemenn fredag.

- Det undergraver også arbeidet med utvikling av nye produkter. På lang sikt reduserer det forbrukernes frie valg, het det i en uttalelse fra kommisjonen, som ga Microsoft en frist på åtte uker til å svare på anklagene.

I en uttalelse fra Microsoft-hovedkvarteret i USA fredag het det at konsernet vil studere EUs anklager i detalj. - Vi føler oss forpliktet til å drive våre forretninger i Europa i samsvar med europeisk lov, ble det fastslått her.

I 2004 fastslo EU-domstolen i Luxembourg at Microsoft hadde brutt EUs antitrustregler ved å forsøke å skade rivaliserende produsenter av programvare. Selskapet ble ilagt en bot på over 600 millioner dollar, eller mer enn 4,5 milliarder kroner etter dagens kurs. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.