MICROSOFT

EU anklager Microsoft for brudd på konkurransereglene

EU mener Microsoft har brutt unionens konkurranseregler ved å knytte kommunikasjonsplattformen Teams til den mye brukte programvarepakken Office.

EU mener Microsoft har brutt konkurranseregler. Bildet er fra selskapets lokaler i Bjørvika i Oslo.
EU mener Microsoft har brutt konkurranseregler. Bildet er fra selskapets lokaler i Bjørvika i Oslo. Foto: Marius B. Jørgenrud
25. juni 2024 - 12:37

EU-kommisjonen mistenker at teknologigiganten har gitt Teams en urettferdig fordel over andre kommunikasjonsplattformer ved å ikke gi kunder muligheten til å velge bort Teams når de kjøper Office-pakken.

Etterforskningen av Microsoft startet i juli 2023 da rivalen Slack Technologies, som står bak den populære kommunikasjonsplattformen Slack, la inn en klage.

EU-kommisjonen påpeker at Microsoft har begynt å tilby Office-pakker uten Teams, men sier at endringene ikke har vært tilstrekkelige og at det må gjøres mer for å opprettholde konkurransen i feltet.

Den velkjente Office-pakken inneholder blant annet Word, Powerpoint og Excel, og brukes i kontorer og skoler over hele verden.

Teams, som blant annet tilrettelegger for videomøter, ble svært populært under koronapandemien, da det ble langt vanligere med hjemmekontor og digitale møter.

− Konsekvent lisensierings-modell verden over gir mindre forvirring og mer effektive beslutninger, mener Microsoft og utvider den europeiske modellen.
Les også

Fjerner Teams fra populær programpakke

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.