EU bekrefter: Godkjenner AOLs Time Warner-kjøp

America Online Inc. (AOL) fikk som ventet EU-kommisjonens aksept for oppkjøpet av Time Warner. Betingelsen er at AOL kutter alle bånd til Europas største medieselskap, Bertelsmann AG.

America Online Inc. (AOL) fikk som ventet EU-kommisjonens aksept for oppkjøpet av Time Warner. Betingelsen er at AOL kutter alle bånd til Europas største medieselskap, Bertelsmann AG.

digitoday skrev allerede i dag tidlig at det trolig gikk mot en aksept av AOLs Time Warner-kjøp. I formiddag kom bekreftelsen: EU-kommisjonen godtar gigantoppkjøpet, som vil smelte sammen verdens største Internett- og mediagrupperinger.
Les mer om bakrgunnen for
sammenslåingen AOL/Time Warner:

AOL og Time Warner gjennom EU-nåløyet
Toppmøte for å redde AOL/Time Warner-fusjon
EU vil stoppe AOL/Time Warner-fusjonen
EU meget kritisk til AOL/Time Warner-fusjon
Også FTC meget kritisk til AOL/Time Warner fusjonen
Åpne høringer om AOL-Time Warner fusjon
Ny pan-europeisk mediegigant
Disney vil stoppe AOL Time Warner
Bertelsmann sier farvel med AOL Europa
Bertelsmann ut av AOL Europe
Bertelsmann-sjef forlater AOL Time Warner
Saksøker Time Warner og AOL
AOL/Netscape fusjonerer med Time Warner

EUs forutsetning for å godta AOL/Time Warner-avtalen er at selskapene går med på å kutte alle bånd til det europeiske mediehuset Bertelsmann, samt at de ikke diskriminerer andre aktører på området digital musikkdistribusjon.


Megasammenslåingen er imidlertid ikke helt i boks, selv om EU nå sier ja. USAs konkurransemyndigheter har også innsigelser til at AOL kjøper opp Time Warner, og det er ventet at Federal Trade Commission ikke vil godta sammenslåingen uten at AOL/Time Warner kommer med nye innrømmelser bl.a. på områdene kabelaksess (Time Warner) og instant messaging (AOL).

Så sent som i forrige droppet Time Warner og EMI planene om å fusjonere sine musikkvirksomheter, etter sigende for å blidgjøre EU i behandlingen av AOL/Time Warner-saken. EU uttrykte tidlig stor bekymring for at Time Warner og AOL ville få for stor makt på markedet for digital musikkdistribusjon, og en ytterligere styrking av Time Warners musikkvirksomhet gjennom en fusjon med EMI ville ha vært en regelrett provokasjon overfor EU, mente mange.
FCC skal også si sitt om AOL/Time Warner-affæren før oppkjøpet kan erklæres å være i boks. FCC ventes å ha en beslutning klar tidlig i november.


(Kilder: Wall Street Journal, digitoday, Reuters og Bloomberg)

Til toppen