EU er misunnelig på USA

EU-landene er samlet i Lisboa for å legge en ny slagplan - og for å skape en amerikansk IT-industri.

EU-landene er samlet i Lisboa for å legge en ny slagplan - og for å skape en amerikansk IT-industri.

Europa er i ferd med å bli en forhandler av amerikanske IT-produkter. EU har opp igjennom årene lanserte en rekke tiltak for å skape en kraftig europeisk IT-industri, men så langt har ikke unionen lyktes.

Nå er EU samlet til nytt planleggingsmøte, denne gangen i Lisboa i Portugal. Målet med møtet er å sette mål for investeringer og økonomisk vekst i EU i årene fremover.

Møtet er kalt "dot com møtet" fordi man skal legge planer for å hente inn igjen USAs teknologiske forsprang, skriver Yahoo Tech.

For EU ser at IT blir stadig viktigere hvis unionen skal klare å bekjempe sin høye arbeidsledighet. Det finnes nå 15,5 millioner arbeidsledige i EU. Målet for nysatsingen er full sysselsetting.

I tillegg til tradisjonell stimulering av næringslivet, arbeider EU med lovverk for elektronisk handel og elektroniske signaturer.

Europa ligger langt bak og må lage sin egen konkurransedyktige industri, samtidig som man skal kjempe imot at det skapes en ny underklasse, sier Antonio Gutteres, statsminister i Portugal og formann i EU-kommisjonen.

Til toppen