EU fastholder frist i Microsofts monopolsak

Ønsket om forlengelse er avvist, og Microsoft har til 17. oktober å svare på EU-kommisjonens anklager fra august.

Ønsket om forlengelse er avvist, og Microsoft har til 17. oktober å svare på EU-kommisjonens anklager fra august.

EUs monopolsak mot Microsoft er i avslutningsfasen. EU-kommisjonen la fram et tredje anklageskrive 6. august, og det er fastsatt en høring i Brussel 12. november, med mulighet for forlengelse til 14. november.

    Les også:

Etter reglene skulle Microsoft gitt et skriftlig svar på EU-kommisjonens anklageskriv innen to måneder, altså innen 6. august. Tidligere har selskapet søkt om, og fått, flere måneders forlengelse. Europa-sjef Jean-Philippe Courtois sa på et pressemøte i Roma i september at han regnet med å bruke "uker eller måneder" på å svare – "så lang tid vi får lov til".

I går gikk kommisjonen med på en forlengelse – men bare til 17. oktober.

Microsofts reaksjon avvek noe fra selskapets sedvanlige tilbakeholdenhet i forholdet til EU.

– Ti ukers frist sammenliknet med de 20 månedene de brukte for å snekre sammen sin erklæring er skuffende, fordi den inneholder veldig mange nye opplysninger, sa Microsofts talsperson Tiffany Steckler. – Men vi vil fortsette å arbeide hardt for å levere innen fristen og komme til en konstruktiv konklusjon.

EU-saken mot Microsoft inneholder momenter som går ut over selskapets forlik med myndighetene i USA, blant annet krav om at Media Player må skilles fra Windows, og om at viktige programmeringsgrensesnitt må stilles til rådighet for leverandører av konkurrerende serveroperativsystemer. Dokumentet som Microsoft skal levere innen 17. oktober skal inneholde kommentarer til disse kravene, og til størrelsen på en eventuell bot. EU-reglene åpner for at Microsoft kan bøtelegges med inntil 3 milliarder euro.

Til toppen