JUSS OG SAMFUNN

EU gikk med på utsatt frist for Microsoft

Microsoft ba om utsatt frist for å dokumentere sine grensesnitt, og fikk medhold.

27. mars 2007 - 11:21

Microsoft hadde opprinnelig frist til 3. april med å levere endelig dokumentasjon over Windows-grensesnitt mot andre systemer, i en mangeårig strid om oppfølgingen av EUs monopoldom fra mars 2004.

Dommen påla Microsoft å dokumentere Windows-grensesnittene mot omverden, og gjøre dem tilgjengelig for sine konkurrenter til en rimelig pris. Siden har Microsoft kommet med flere utkast til dokumentasjon: Alle er forkastet, og selskapets skisser til prisstruktur er også avvist.

    Les også:

Microsoft har en tilsvarende krangel gående med amerikanske myndigheter, selv om de i USA inngikk et forlik og unngikk harde straffetiltak. Der ble det nylig avdekket at Microsoft har oversett flere protokoller i sine opprinnelige utkast til dokumentasjon.

Selskapet har i mange år gjentatt at de er klare til å underlegge seg alle EUs krav, og hver gang de har levert nye utkast til dokumentasjon har de erklært seg sikre på at kommisjonen ville si seg fornøyd.

Nå fant Microsoft at de trengte tid til over påske for å kunne gjøre dokumentasjonen anvendelig. EU gikk med på å forlenge fristen til 23. april.

Microsoft risikerer dagsbøter på 3 millioner euro dersom de ikke føyer seg. Bøtene kan tilbakedateres til februar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.