JUSS OG SAMFUNN

EU godkjenner Bertelsmann-handel

EU-kommisjonen har godkjent Bertelsmann Onlines oppkjøp av nettbokhandelen Bokus. Dermed ligger veien åpen for tysk bokinvasjon på det nordiske markedet.

23. mai 2000 - 15:46
Europas største medieselskap Bertelsmann kjøpte tidligere i år 50 prosent av Bokus.com, den nordiske nettbokhandelen med opphav i Sverige. Nå gir EU-kommisjonen og konkurransekommissær Mario Monti tillatelse til gjennomføring av oppkjøpet som datterselskapet BOL har gjort.
Les om oppkjøpet her:
Nordisk bokhandel får mediegigant på eiersiden

Dermed er det klart for BOL Nordic, et selskap som skal bygge opp den nye merkevaren i Norden. Bertelsmann entrer for alvor inn i det norske markedet med sitt heleide datterselskap Bertelsmann Online. Alle tjenestene kommer til å den samme designen med lokalt tilpasset innhold, markedsføring og kundeservice.

I en overgangsperiode vil begge varemerkene bli markedsført og skiftet til bol.com vil skje i høst.
Jerker Nilsson er nyutnevnt administrerende direktør for BOL Nordic etter å ha ledet Bokus i flere år. Han er fornøyd med at det nå blir fortgang i integreringsarbeidet.


- Godkjennelsen av vårt joint venture (Bokus sin eier KF Media AB er den andre eieren - red.anm.) muliggjør en rask start på arbeidet med å slå sammen selskapene. BOL driver en unik netthandelsplattform som vi skal implemenetere i Norden, sier Nilsson i en pressemelding.


Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.