EU godkjenner euro-amerikansk DSP-selskap

EU har godkjent StarCore som felleseid selskap av Agere, Infineon og Motorola, for å framstille en standard kjerne til DSP-brikker.

StarCore dukket opprinnelig opp i 1998 som et samarbeid mellom Motorola og Lucent, for å utfordre Texas Instruments dominans innen DSP-brikker. (DSP, "digital signalprosessor", konverterer lyd og bilde mellom analoge og digitale former, og brukes i mobiltelefoner, kameraer, videoopptakere og andre apparater som håndterer lyd og bilde.)

DSP-markedet utviklet seg ikke så raskt som forutsatt. Nå er optimismen tilbake, og Infineon er trukket inn for å styrke utviklingen av det partene håper skal bli en ny de facto standard for DSP-kjerner.

Les også

Eierskapet i StarCore LLC er likt fordelt mellom Agere, Infineon og Motorola. Utviklingsarbeidet vil foregå både i Infineons anlegg i Israel, og i Austin i den amerikanske delstaten Texas, der også erkerivalen Texas Instruments (TI) holder til.

EU-kommisjonen hadde ingen forestillinger mot StarCore, siden en utfordrer mot TI og dets mer enn 50 prosent andel av dagens globale DSP-marked, er mer enn velkommen.

StarCore vil basere seg på lisensinntekter. Det spår at DSP-markedet vil vokse med 30 prosent årlig de kommende tre årene, fra rundt fem milliarder dollar i år.

Til toppen