RESULTATERFINANS

EU godkjente IBMs svenske milliardkjøp

EU tror ikke kjøpet av Telelogic truer konkurransen innen avanserte IT-verktøy.

7. mars 2008 - 14:22

I juni i fjor kunngjorde IBM at de hadde lagt inn et vennlig bud på 5,2 milliarder svenske kroner for å kjøpe det svenske programvareselskapet Telelogic. Amerikanske myndigheter godkjente kjøpet i oktober i fjor. Onsdag meldte EU-kommisjonen at også de er kommet fram til at IBMs overtakelse av Telelogic ikke utgjør noen trussel mot kundene.

    Les også:

EU konstaterer at produktene til IBM og Telelogic overlapper på to hovedområder, innen avanserte verktøy for henholdsvis modellering av programvaresystemer, og for dokumentasjon og styring av kravspesifikasjoner.

Granskningen har avdekket at de to selskapenes produkter på disse områdene stort sett ikke kan betraktes som konkurrerende, siden de fokuserer på ulike behov og rettes mot forskjellige målgrupper.

Et annet viktig kriterie for EUs vurdering av slike saker er hvorvidt konkurranseforholdet mellom selskaper som ønsker å slå seg sammen, har vært utslagsgivende for den teknologiske fornyelsen på feltet der de har konkurrert. I dette tilfellet sier EU at fornyelsen av de aktuelle produktene fra Telelogic og IBM i hovedsak skyldes krav fra kundene og utviklingen av bedre åpne standarder, og i liten grad dreier seg om noe konkurranseforholdet mellom dem.

Til slutt konstaterer EU at IBM ikke vil oppnå fordeler om de, mot formodning, skulle finne på å hindre samspill mellom framtidige felles produkter fra IBM/Telelogic og tredjepart.

IBM sier de tar sikte på å fullføre oppkjøpet av Telelogic i løpet av april. Telelogic skal legges inn under IBMs Rational-avdeling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.