RESULTATERFINANS

EU godkjente Nokias kjøp av norske Trolltech

Kjøpet av den norske leverandøren fullføres, og Trolltech forsvinner fra Oslo børs.

6. juni 2008 - 13:19

EU-kommisjonen meldte i går at de i henhold til unionens regler har behandlet forslaget fra Nokia om å kjøpe Trolltech.

Kommisjonen sier de har konstatert at kjøpet ikke vil få negative konsekvenser for konkurranseforholdene innenfor EØS, selv om det er en vertikal overlapping mellom de to selskapenes produkter, siden Trolltechs verktøy kan brukes til å utvikle programvare for mobiltelefoner.

Ifølge EU har Trolltech en begrenset del av markedet for utviklingsverktøy til mobiltelefoner. Selv om Nokia skulle nekte sine konkurrenter tilgang til Trolltechs produkter, finnes det mange troverdige alternativer. Kommisjonen nevner spesielt Purple Labs, MIZI Research, Access Linux Platform, Azingo Mobile, Gnome Mobile Platform og LiMO-plattformen.

Trolltech er i dag medlem av stiftelsen bak LiMo. Det er ikke kjent hvorvidt medlemskapet opprettholdes når kjøpet formelt fullføres. Det skjer antakelig i dag, og vil innebære at Trolltech tas av Oslo børs. Nokias eierandel blir over 99 prosent.

Nokia og Trolltech kunngjorde kjøpsavtalen i slutten av januar i år. Budet fra Nokia verdsetter Trolltech til rundt 800 millioner kroner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.