EU godtar Sun-oppkjøpet

- PostgreSQL kan erstatte MySQL, sier EU-kommisjonen.

EU godtar Sun-oppkjøpet
(Bilde: Marius Jørgenrud)

- PostgreSQL kan erstatte MySQL, sier EU-kommisjonen.

EU var siste hindring før en endelig godkjennelse av Sun-oppkjøpet. Ventetiden er nå over.

- Vi har konkludert med at oppkjøpet ikke er til vesentlig hinder for effektiv konkurranse på databasemarkedet i Europa, sier EU-kommissær Neelie Kroes i en pressemelding.

Det er overtakelsen av Suns fri programvare-database MySQL som vekket interessen til europeiske konkurransemyndigheter. Oppkjøpsplanene har vært gransket siden september i fjor.

Oracle, IBM og Microsoft er dominerende aktører med til sammen 85 prosent av databasemarkedet målt i omsetning. MySQL er på side side gratis.

- MySQL og Oracle konkurrerer i enkelte deler av markedet, men ikke andre, slik som i høyende-delen, opplyser EU-kommisjonen.

Kommisjonen fremholder at en annen fri programvare-database, nemlig PostgreSQL, oppfattes av mange som et godt alternativ til MySQL.

- PostgreSQL vil til en viss grad kunne erstatte noe av den konkurransekraften som MySQL for tiden utgjør i databasemarkedet, heter det i pressemeldingen.

Videre bemerkes det at MySQL også kan splittes opp i forks (en gren som tar av fra et utviklingsprosjekt). I fremtiden kan dette sågar gi Oracle konkurranse, mener EU.

EU har også latt seg blidgjøre av Oracles kunngjøring i forrige måned, der de lover å fortsette å videreutvikle MySQL under GPL-lisensen.

Databasegiganten Oracle skriver i en kort pressemelding at de vil avholde en stor pressekonferanse onsdag i neste uke.

Der vil de ventelig legge frem strategien for overtakelsen og fortelle mer.

Sun Norge har i likhet med Oracle Norge fått full munnkurv i denne saken.

- Vi har fått beskjed om at vi ikke kan kommentere, sier administrerende direktør i Sun Norge Solveig Kristiansen til digi.no.

Heller ikke Oracle Norge har lyst til å si noe.

    Les også:

Til toppen