EU gransker gigantfusjon

Gigantfusjonen mellom WorldCom og MCI blir dominerende på Internett-trafikk, mener EU-kommisjonen som nå har bestemt seg for å granske fusjonen.

Verdens største oppkjøp innenfor telekom ble initiert da WorldCom i fjor høst sa seg villig til å betale USD 41,8 milliarder for MCI. EU-kommisjonen kan imidertid bety at planene må utsettes eller endres. Kommisjonen ønsker å granske fusjonen med tanke på at den vil resultere i et selskap som vil distribuere 60 prosent av verdens Internett-trafikk, ifølge Bloomberg.

En slik gransking tar nye fire måneder, etter at EUs undersøkelser startet i november i fjor men ble utsatt på grunn av manglende opplysninger om fusjonen fra de involvert selskapene.

Når nå EU har bestemt seg for å se nærmere på fusjonen, er det klart at WordCom-sjef Berhard Ebbers planer om en fusjon før sommeren neppe lar seg realisere. Blir det noe av fusjonen, vil det bli den største i bedriftens korte historie preget av oppkjøp finansiert ved utstedelse av aksjer, noe som har ført til rask vekst.

I tillegg til godkjennelse fra EU, må det amerikanske Justisdepartementet og telemyndighetene (FCC), samt selskapets eiere godkjenne planene. Aksjeeierne får anledning til å si sin mening allerede neste uke, da de to selskapene skal gjennomføre sine ekstraordinære generalforsamlinger i tilknytning til fusjonen.

Til toppen