EU gransker iPhone-sikkerheten

Bekymring over eksploderende produkter.

EU gransker iPhone-sikkerheten
Bilde:

EU-kommisjonen skal ifølge New York Times granske sikkerheten til Apples iPhone- og iPod-produkter, etter at det har kommet rapporter om at et antall slike enheter rett og slett har eksplodert.

Ifølge Helen Kearns, en talskvinne for Meglena Kuneva, som er kommissær for forbrukerbeskyttelse i EU, sier til New York Times at Apple samarbeider med kommisjonen i granskningen av rapporterte hendelser i Frankrike og Storbritannia. Til sammen har det kommet rapporter om at to iPhoner og én iPod ha eksplodert innen EU-området.

- For øyeblikket sier de at de anser dette som isolerte hendelser, og de har ikke bevis for at det er et generelt problem, sier Kearns.

En tenåring i Frankrike skal ha blitt lettere skadet da en iPhone ble overopphettr og sendte splinter i ansiktet og øynene på gutten. I Storbritannia skal en iPod Touch ha blitt overopphetet og spratt i været etter at den ble mistet.

EU-kommisjonen etterlyser nå informasjon om lignende tilfeller i samtlige EU-land, men så langt skal det ikke ha blitt meldt om flere problemer.

- Vi tar alle tilfeller om konsumentproduktsikkerheten alvorlig, men vi vil ikke skape unødig panikk, sier Kearns.

- Vi er klar over disse medieoppslagene og vi venter på å motta mobilene fra kundene, Inntil vi kjenner de fulle detaljene, har vi ikke mer å legge til, sier en talsperson for Apple Europe Ltd, til Reuters.

Les mer om: