EU-hovedkvarteret telefonavlyttet

Tilfeller av telefonavlytting er oppdaget i EUs ministerrådsbygning i Brüssel. Ifølge Le Figaro skal noen av de avlyttede linjene tilhøre Tyskland og Frankrike.

Ministerrådets talskvinne Christina Gallach ville onsdag ikke bekrefte Le Figaros opplysninger om at blant andre Tyskland og Frankrike skal være blant landene som er forsøkt telefonavlyttet.

- Dette er et svært alvorlig brudd mot sikkerheten, sier Gallach, som opplyser at avlyttingen ble oppdaget gjennom en rutinemessig sikkerhetskontroll.

Hun understreker at selv om det bare er snakk om et fåtall telefonlinjer i noen medlemslands delegasjonsrom, så ser EU svært alvorlig på avlyttingen. Ettersom det er et spørsmål om EUs sikkerhet, er hun også svært sparsommelig med ytterligere kommentarer rundt etterforskningen.

I medlemslandenes delegasjonsrom avholder ministre og tjenestemenn planleggingsmøter før og under viktige ministerrådmøter, og i enkelte tilfeller tar de imot instruksjoner i forbindelse med forhandlinger per telefon fra sine respektive hovedsteder, skriver nyhetsbyrået Direkt.

;