EU klarerer HPs kjøp av 3Com

Sammenslåingen får ingen negative følger for konkurransen i EØS-området.

EU klarerer HPs kjøp av 3Com

Sammenslåingen får ingen negative følger for konkurransen i EØS-området.

EU-kommisjonen sier de har klarert HPs planlagte kjøp av nettutstyrsleverandøren 3Com, som ble kjent i november. Transaksjonen verdsetter 3Com til 2,7 milliarder dollar.

Ifølge EU-kommisjonen vil ikke sammenslåingen av de to amerikanske selskapene innvirke negativt på konkurransesituasjonen i noen deler av EØS-området, selv om det er en viss grad av overlapping i de to selskapenes produktutvalg og satsingsområder.

3Com har en årlig omsetning på 1,3 milliarder dollar, hvorav over halvparten går til Kina, som følge av selskapets langvarige samarbeid med den kinesiske leverandøren Huawei. 3Com har rundt en tredel av det kinesiske markedet, så vidt bak Cisco.

3Coms fotfeste i det sterkt voksende kinesiske markedet, og et solid utvalg av produkter som er i stand til å konkurrere med Cisco i den øvre delen av markedet, er hovedmotivene for oppkjøpet.

At 3Com har en så sterk stilling i Kina gjør at kjøpet også er avhengig av å klareres av det kinesiske handelsdepartementet. Hvor fort det skjer, kan avhenge av det pågående politiske spillet mellom USA og Kina. Kina kan for eksempel ønske å markere misnøye med at USAs myndigheter i mars 2008 avviste å la et partnerskap av Huawei og det amerikanske investeringsselskapet Bain Capital kjøp 3Com.

    Les også:

Til toppen