EU kommer til å saksøke Intel

Avgjørelsen skal allerede være tatt, noe Intel selv benekter.

EU kommer til å saksøke Intel

Avgjørelsen skal allerede være tatt, noe Intel selv benekter.

Ifølge Financial Times Deutschland har EU-kommisjonen og kommissær for konkurransesaker Neelie Kroes bestemt seg for å gå til sak mot halvlederprodusenten Intel, på mistanke om brudd på konkurransereglene.

Intel mistenkes blant annet for utilbørlig press mot PC-produsenter for å hindre dem fra å selge maskiner med prosessorer fra AMD.

Det foreligger ingen offisiell bekreftelse fra EU, trass i henvendelser fra nyhetsbyråer siden saken ble lekket i timene før avisa gikk i trykken.

Intels juridiske talsperson Chuck Mulloy sa til Reuters at han var ikke informert om at EU skal ha tatt en avgjørelse. Han la til at Intel fortsetter å arbeide for å overbevise EU-kommisjonen og Kroes om at de har holdt seg innenfor regelverket.

EU hadde etterforsket Intel i seks år da de i fjor sommer formulert et formelt anklageskriv. I februar ble Intel-kontorer i Tyskland og kjeder av PC-butikker i Frankrike, Storbritannia og Tyskland ransaket. I mars ble det holdt en lukket høring over to dager der Intel fikk anledning til å imøtegå anklageskrivet. Intels toppsjef Paul Otellini deltok i høringen.

Intel risikerer bøter på høyde med dem mot Microsoft, og eventuelt også andre straffetiltak.

    Les også:

Til toppen