BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU-kommisjonen sjekker telepriser

EU-kommisjonen er i full gang med å saumfare det de mener er alt for høye telepriser i forhold til kostnadene det koster å produsere tjenestene. Nå sist er samtaler fra fasttelefoner til mobiltelefoner satt i søkelyset. Resultatet kan bli enda billigere tellerskritt.

9. feb. 1998 - 13:45

Prisfallet kan bli betydelig som følge av de undersøkelsene EU-kommisjonen foretar, i regi av konkurransekommisær Karel Van Miert. I dag koster det opptil ti ganger mer å ringe til en mobiltelefon fra en fasttelefon, sammenlighet med hva det koster å ringe en annen fasttelefon, skriver Financial Times.

Van Miert er allerede i gang med flere andre undersøkelser på grunn av mistanke om at teleselskapene tar seg for godt betalt på flere tjenester. Før jul ble det kjent at han skulle sette i gang undersøkelser knyttet til avtaler som befordrer telefonsamtaler internasjonalt.

Undersøkelsene som starter nå skal bringe på det rene om teleselskapenes samtrafikkavtaler med ulike telekomselskap diskriminerer mobilbrukerne. I et brev til europeiske telekomoperatører skriver Van Miert blant annet at kommisjonen vil gripe inn med pålegg til prissetting om det viser seg at teleselskapene tar seg bedre betalt for for fasttelefonsamtaler til mobiltelefon, enn samtaler til andre fasttelefoner, uten at det ligger økte kostnader til grunn for prisforskjellen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.