BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU-kommisjonen stiller spørsmål ved fusjonen

I løpet av en ukes tid kan Telenor og Telia vente seg de første signalene fra EU-kommisjonen; blir fusjonen gjenstand for en grundig fire måneders granskning, eller blir den godkjent før sommeren?

Frode Eriksen
7. juni 1999 - 10:02

Den svenske avisen Dagens Industri har fått tilgang til en del av de spørsmålene som kommisjonen har stilt til flere av konkurrentene til Telenor og Telia.

Blant spørsmålene er "Om Telia-Telenor setter opp prisene, finnes det da noe alternativ?" og "Om det fusjonerte Telia-Telenor-selskapet skulle øke prisene med 5-10 prosent, hva skulle da bli konsekvensene for de ulike tjenestene og produktene?", eller "Hva anser dere for å være den beste måten å måle markedsandel for de ulike segmentene?"

- Det ser litt lysere ut nå, sier Telias representant i Brussel, Olle Nordling til avisen. Han mener det er blitt lettere å få gjennomslag for fusjonen etter at sammenslåingen mellom Deutsche Telekom og Telecom Italia ikke lenger blir noe av.

Blant de operatørene som har fått spørsmål fra EU-kommisjonen i posten er direkte konkurrenter som Tele Danmark, NetCom og Sonera, foruten spanske Telefonica.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.