BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU krever utskillelse av kabel-TV

EU-kommisjonen vedtok onsdag nye regler som gjør at teleselskap må skille kabel-TV ut fra den ordinære tele-driften. Dette er dårlig nytt for Telenor og Telia, som nødig vil skille seg fra sine kabel-TV selskap.

Frode Eriksen
24. juni 1999 - 10:03

EU-kommisjonen holder muligheten åpen for nye regler som skal øke konkurransen innenfor kabel-segmentet, i ytterste konsekvens ved et krav om salg av selskapene. De selskapene som dette i første rekke vil ramme er dominerende aktører som France Telecom, Telia, Telenor og spanske Telefonica, ifølge pressetalsmann for kommisjonen, Stefan Rating.

Sist uke sa EU-kommisjonen at den vil iverksette en grundigere gransking av telefusjonen, der blant annet kabel-TV blir et av kjerneområdene. Telia er den dominerende aktøren i Sverige med 1,3 millioner kunder, mens Telenor er nummer to i Norge med sitt datterselskap Telenor Avidi, etter Janco Multicom, med sine 280.000 kunder, tilsvarende Jancos 320.000.

Deutsche Telekom med sine hele 17 millioner kunder, som også er verdens største etter AT&T har allerede akseptert salg av kabel-virksomheten som er fordelt på ni regionale selskap.

Kommisjonen mener kabel-TV infrastruktur har kapasitet nok til å konkurrere med tradisjonell telefoni, og mener at selskap som sitter på begge typer infrastruktur mangler incentiver for å oppgradere begge typer infrastruktur.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.