JUSS OG SAMFUNN

EU lar Windows RT være i fred

Internet Explorer får være eneste skikkelige nettleser til nettbrett-plattformen.

Mozillas Firefox er blant nettleserne som vil tilbys i Windows RT, men ikke uten betydelige handikap.
Mozillas Firefox er blant nettleserne som vil tilbys i Windows RT, men ikke uten betydelige handikap.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. okt. 2012 - 12:04

EU-kommisjonen antyder at Microsoft vil få store bøter for å ha fjernet valgsskjermen for nettlesere fra Windows 7, men under en pressekonferanse denne uken sa EUs sjef for EU-kommisjonens konkurransepolitikk, Joaquín Almunia, at kommisjonen ikke vil tvinge Microsoft til å åpne Windows RT slik at konkurrerende nettlesere kan tilby samme funksjonalitet og ytelse som Internet Explorer. Dette skriver amerikanske PC World.

Ifølge Mozilla er det ikke mulig å tilby mye moderne nettleserfunksjonalitet innen de rammene som tilbys i Windows RTs WinRT-rammeverk og «Metro», for eksempel støtte for flere bakgrunnsprosesser og JIT-kompilering. Windows RT har også en skrivebordsmodus hvor mer funksjonalitet tillates, men der er det kun mulig å kjøre Internet Explorer.

– Vi har studert Windows RT, og med utgangspunkt i etterforskningen vår så langt, er det ingen grunn til å etterforske dette videre, sa Almunia under pressekonferansen.

Antitrust-sjef i EU, Joaquín Almunia.
Antitrust-sjef i EU, Joaquín Almunia.

– Men vi vil nøye overvåke alle elementene i Windows-programvare og hvordan Microsoft etterlever sine forpliktelser.

Windows RT ble først offisielt lansert i går, og i nettbrettmarkedet er Microsofts markedsmakt forsvinnende liten, i motsetning til Apples. Samtidig er mulighetene for å tilby alternative nettlesere til iOS enda mer begrenset enn det de er i Windows RT.

Alt tyder på at både Firefox og Google Chrome vil komme i «Metro style/Modern UI/Microsoft design style»-utgaver til både Windows RT og Windows 8. Men disse utgavene er på ingen måte klare ennå.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.