FALSKE NYHETER

EU legger press på nettgigantene

EU-kommisjonen krever at internettgiganter som Facebook, Twitter og Google må gjøre mye mer for å bekjempe spredning av desinformasjon og falske nyheter.

Dagens tiltak mot desinformasjon og falske nyheter holder ikke. Det mener EU som krever at aktører som Facebook, Google og Twitter gjør mer.
Dagens tiltak mot desinformasjon og falske nyheter holder ikke. Det mener EU som krever at aktører som Facebook, Google og Twitter gjør mer. Illustrasjon: AFP Photo/Loic Venance
29. jan. 2019 - 09:58

Selskapene har allerede skrevet under på en frivillig ordning der de forplikter seg til å bekjempe desinformasjon på nettet.

Men dette arbeidet går altfor langsomt, mener EU-kommisjonen som nå krever at Facebook, Google, Twitter og Mozilla intensiverer arbeidet.

EUs kommissær for sikkerhet, Julian King, sier tirsdag det er viktig å få fortgang i arbeidet før valget på nytt EU-parlament, som er i mai.

Frykten er stor i EU for at utenforstående vil bruke falske nyheter for å forsøke å påvirke valget.

Mandag opplyste Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg at selskapet i mars lanserer et nytt verktøy for å forhindre utenlandsk innblanding i EU-valget.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.