JUSS OG SAMFUNN

EU meget kritisk til AOL/Time Warner-fusjon

EU mener Internett-selskapet America Online og mediagiganten Time Warner vil få en for sterk posisjon, særlig innen musikk, hvis de slår seg sammen.

Etter hvert som fusjonsbølgen ruller gjennom den nye økonomien i USA og Europa, er EU stadig oftere ute med nei-skiltet. Nå mener EU at den planlagte gigantfusjonen mellom America Online og Time Warner vil være uheldig for brukerne.

Her i Norge er ikke AOL tilstede som Internett-tilbyder, men med sine 27 millioner kunder er AOL størst i verden. Sammen med alt innholdet til Time Warner vil selskapet bli en svært sterk aktør - for sterk mener EU. Det skal særlig være musikk EU er bekymret for. I tillegg til fusjonen, planlegger AOL / Time Warner å kjøpe EMI, verdens største plateselskap. AOL eier også Netscape.

Ifølge Wall Street Journal har EU overlevert en 45 siders rapport med sine innvendinger til AOL og Time Warner. Dermed ligger det an til friske diskusjoner når EU skal ha møte med fusjonspartene til neste uke.

Hvis ikke EU er fornøyd, må fusjonspartene tilby seg å selge deler av selskapet eller for eksempel avlyse oppkjøpet av EMI.

Fusjonen er også under etterforskning i USA, det Time Warner eier 20 prosent av TV-kabelnettet. FTCs og EUs avgjørelsene i saken kommer alle i løpet av oktober.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.