JUSS OG SAMFUNN

EU-ministre lager IT-politikk i Malmö

Fornyingsminister Rigmor Aasrud leder Norges delegasjon til en tredagers konferanse.

12. nov. 2009 - 13:55

I en pressemelding fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet minner man om at EU avholder sin femte ministerkonferanse om elektronisk forvaltning i den svenske byen Malmö fra 18. til 20. november.

I tillegg til EU-kommissærer og medlemslandenes relevante statsråder, samles representanter fra akademiske institusjoner, IKT-bransjen og diverse interesseorganisasjoner.

Temaene er grønn IT, deling av offentlige data, tjenesteutvikling over landegrensene med elektronisk ID og eSignatur, IKT som verktøy mot sosial ekskludering, og visjoner om hvordan elektroniske tjenester vil se ut i 2020.

Under konferansen vil EU-landenes statsråder med ansvar for elektronisk forvaltning vedta en erklæring for å peke ut retningen for arbeidet med elektronisk forvaltning fram mot 2015.

Torsdag skal det kåres en vinner blant de 52 finalistene i European eGovernment Awards. Norge deltar med Elmer, retningslinjer for brukergrensesnitt i offentlige skjemaer på Internett.

I tillegg til EUs IKT-kommissær Viviane Reding og EU-kommisjonens generaldirektør for IT Francisco García Morán, skal to representanter for IT-bransjen holde hovedtaler: Paul Bell som er ansvarlig i Dell for leveranser til det offentlige, og Andy Mulholland som er øverste teknologisjef i Capgemini.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.