BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU-nei til amerikansk nettovervåking

Europa-kommisjonen sier i en rapport nei til den amerikanske planen om å gi myndighetene mulighet til å overvåke elektronisk post. Blant annet frykter kommisjonen at slik overvåking vil bremse utviklingen innenfor elektronisk handel.

Morten Øverbye
15. okt. 1997 - 16:14

I rapporten skriver Europa-kommisjonen at dersom nettaktører og nettbrukere risikerer å bli overvåket på nettet, kan de velge å ikke handle elektronisk i det hele tatt, noe som vil sette kraftige bremser på utviklingen innenfor elektronisk handel.

Rapporten peker videre på at sterk krypteringsteknologi også kan være en beskyttelse for forbrukere og handelsnæring i kampen mot svindel og industrispionasje.

Dersom det lages huller i krypteringsteknologien som åpner for myndighetenes innsyn, åpner dette også nye muligheter for crackere og kriminelle som ønsker å komme til sensitive opplysninger. Dermed ville lovlydige borgeres mulighet til å beskytte seg mot slike elektroniske innbrudd begrenses, heter det.

Heller enn å lage "bakdører" til all elektronisk kommunikasjon, bør heller myndighetene benytte seg av dagens lovhjemler og få rettslige kjennelser på at kriminelle må overlevere sine egne nøkler i de tilfeller det er nødvendig, heter det i rapporten, som du finner ved å følge pekeren opp til høyre for denne artikkelen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.