EU planlegger konkurrent til .com-adresser

EU ønsker at europeiske bedrifter skal kutte ut både Internett-adresser for hvert land og amerikanske .com-adresser. Her er løsningen:

EU-kommisjonen lover å gjøre alvor av å opprette ".eu" som et nytt såkalt toppdomene. I dag finnes det bare fem toppdomener, med .com som det mest populære. Bedrifter som arbeider i flere land har derfor egentlig ikke noe valg: de må skaffe seg en .com-adresse samtidig som de også må skaffe seg Internett-adresser med endelser for hvert land de jobber i, for eksempel .no.

Dette ønsker EU en slutt på. For å profilere EU og Europa tyngre, planlegger EU å få registert .eu som et nytt toppdomene så fort som mulig, skriver nyhetstjenesten IDG. Målet er at europeiske bedrifter bare skal trenge å registrere en adresse med .eu til slutt. EU ønsker dermed å redusere bruken av nasjonale domene som .dk og .de.

Forskjellige organisasjoner og myndigheter har kranglet om ny toppdomene i mange år. Men nå ser det endelig ut å bli noe av. Les mer om ICANNs møte i Japan og problemene for innføring av nye toppdomener.

Les om ICANNs planer :


Betaler ikke regningen til ICANN
Si hva du mener om nye toppdomener
ICANN vil innføre nye toppdomener
EU foreslår "dot eu"

Til toppen