KARRIERE

EU planlegger Stepstone-konkurrent

EU-landene skal samle sine statlige jobbformidlere på nett for å konkurrere med Stepstone.

Einar Ryvarden
15. mars 2000 - 05:13

Kampen om hvem som skal formidle jobber hardner til. Stepstone og flere Internett-baserte tjenester har foreløpig fått mest oppmerksomhet, men bak disse aktørene ruver etter hvert det statlige Aetat og deres europeiske søstre.

- Med 45.000 CV-er og 500.000 treff om dagen er www.aetat.no større enn Stepstone, sier Odd-Erik Marthinsen, markedssjef i Aetat, til digi.no.

Stepstone har etablert seg i syv vest-europeiske land, men får nå en tung konkurrent.

- EU og EØS-landene, deriblant Norge, har blitt enige om å lage en felles europeisk jobbtjeneste på Internett. Det er den svenske Aetaten som skal lage løsningen og den skal være klar i slutten av juni, sier Marthinsen til digi.no.

Markedssjefen forteller at EU allerede har en felles jobbdatabase som heter Eures. Det er derfor relativt greit å legge den ut på Internett.

EU-systemet skal fokusere på jobber der det er størst mangel på arbeidskraft: Helsesektoren, turisme og, ikke uventet, IT-sektoren. Senere skal EU lage en europeisk CV-database.

Marthinsen mener at EUs tjenester blir bedre enn Stepstone.

- Det er ikke noe poeng i å la folk søke i databaser over andre land dersom disse arbeidsgiverne ikke vil ha utlendinger. Vi skal bare ta med jobber der dette er tilfelle, sier Marthinsen.

Stepstone er ikke enig i at Aetat og EU er noen konkurrent, og sier at Aetat ikke kan vite om de er størst. Stepstone forteller nemlig ikke hvor mange CV-er og hvor stor trafikk de har per land.

- Stepstone har blitt invitert av flere europeiske land til å hjelpe til med å lage en Internett-tjeneste for å spre jobber. Aetat og Norge er det første landet som sier de skal konkurrere med oss, sier Clarke Giles, administrerende direktør i Stepstone.

- Vi mener at myndighetene skal fokusere på å gi arbeidsløse og lavtlønnede jobb, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.