EU: - PlayStation er ingen PC

EU har fastslått at PlayStation 2 er en spillkonsoll og ingen PC. Var du noensinne i tvil?

EU har fastslått at PlayStation 2 er en spillkonsoll og ingen PC. Var du noensinne i tvil?

EU har ifølge The Register behandlet et krav om tilbakebetaling av tollavgifter fra Sony. Selskapet har siden PlayStation 2 (PS2) ble lansert i Europa, kjempet for å få maskinen klassifisert som en PC i stedet for som en spillkonsoll. Selskapet hevder at maskinen er vel så avansert som en PC og pekte også på at enheten leveres med et enkelt programmeringsspråk og kan leveres med et Linux-basert verktøysett.

    Les også:

Årsaken til at Sony har kjempet for at PS2 skal bli klassifisert som PC, er at tollavgiftene til EU er lavere for PC-er enn for spillmaskiner. Sonys krav var å få tilbakebetalt flere millioner euro.

En europeisk domstol i Luxembourg har derimot avgjort at "det er ganske klart at den først og fremst er til for å brukes sammen med dataspill".

Spørsmålet man så kan stille seg er om PC-er som annonseres som spillmaskiner også vil måtte karakteriseres på den samme måten.

Ifølge The Register vil både datamaskiner og spillkonsoller kunne importeres tollfritt til EU.

The Register skriver forøvrig at det har vært en del forvirring rundt kjennelsen i denne saken, hvor flere nyhetsorganer har hevdet at Sony fikk faktisk fikk medhold. The Register mener dog at dette skyldes feiltolkning av kjennelsen.

Til toppen