BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU sier OK til MCI WorldCom

EU-kommisjonen kom onsdag med sin endelige godkjennelse til WorldComs oppkjøp av amerikanske MCI. Kjøpet koster WorldCom 46 mrd. USD og er telebransjens hittil største fusjon.

Frode Eriksen
8. juli 1998 - 15:30

De 20 medlemmene i EU-kommisjonen fikk for to uker siden en anbefaling om å si ja til fusjonen på visse vilkår. I dag valgte altså kommisjonen å følge anbefalingen og har på visse vilkår gitt WorldCom tillatelse til å kjøpe MCI for 46 mrd. USD (drøyt 350 mrd. norsk kroner etter dagens kurs.).

Betingelsene består i hovedsak i at MCI må selge unna alle sine Internett-aktiviteter, inkludert både infrastruktur og kundeportefølje. I tillegg har det nye selskapet, som vil hete MCI WorldCom, forpliktet seg til ikke å forsøke å rekruttere tilbake de tidligere MCI-kundene.

I mai offentliggjorde MCI og britiske Cable & Wireless (C&W) at selskapene var i samtaler for at C&W skulle få overta infrastrukturen. Disse samtalene er senere utvidet til også å gjelde kundeporteføljen, men noe endelig resultat foreligger ennå ikke.

EU-kommisjonen forlanger ikke få vite hvem som overtar MCIs Internett-virksomhet, men har ifølge Bloomberg satte en frist for hvor lang tid MCI har til å finne kjøpere.

I USA blir det nye selskapet den største konkurrenten til AT&Ts lederposisjon i telemarkedet for riks-og internasjonal telefoni. I dag er MCI nummer to etter AT&T, mens WorldCom er nummer fire.

EU-kommisjonen har så langt brukt sju måneder på å vurdere fusjonen. EUs konkurransekommisær, Karel Van Miert har jobbet nært med amerikanske myndigheter i denne saken. Mens det amerikanske justisdepartementet kommer med en beslutning i løpet av få uker, vil FCC først komme med sitt vedtak til høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.