BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU sier OK til Unisource-venture

EU-kommisjonen har godkjent telekom-venturene Unisource, der svenske Telia, sveitsiske Swisscom og nederlandske PTT inngår, samt Uniworld-venturet mellom Unisource og amerikanske AT&T.

Frode Eriksen
31. okt. 1997 - 17:26

De to joint venturene har fått godkjent-stempel fra EU-kommisjonen på samme måte som Concert og Global One har fått tidligere, som i realiteten betyr at telegrupperingene unntas fra enkelte konkurranseregler inntil 2001, så lenge selskapene i venturene kan garantere for en ikke-diskriminerende konkurranse på sine hjemmemarkeder.

Som en del av avtalen har AT&T forpliktet seg til at Uniworld til tilby tjenester til europeiske telekomselskap til kost-baserte priser, som ikke er høyere enn de laveste prisene som allerede eter etablerte i samarbeidet mellom AT&T og partnerne i Unisource. Telecom Italia er ikke en del av denne avtalen.

Kommusjonen kan, om den mener det ikke gavner konkurransen, kreve endringer i forhold til fusjoner og samarbeid dersom prosjektene overgår et bestemt antall kroner, eller ECU som det fortsatt heter i EU.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.