JUSS OG SAMFUNN

EU sparte på kruttet mot Microsoft

EU har ilagt Microsoft dagbøter på 1,5 millioner euro, og truer med mer.

12. juli 2006 - 12:35

Nyhetsbyråene melder at EU-kommisjonen har enstemmig vedtatt å ilegge Microsoft dagbøter på 1,5 millioner euro for perioden fra og med 16. desember 2005 til og med 20. juni 2006.

Det innebærer at Microsoft må ut med 280,5 millioner euro, i tillegg til den opprinnelige boten fra mars 2004, på 497 millioner euro.

Dagbøtene er ilagt fordi EU mener Microsoft ikke har etterkommet pålegg om å gi konkurrentene innsyn i Windows’ grensesnitt mot omverden.

– Microsoft har ennå ikke sluttet å opptre lovstridig. Jeg har ikke noe annet alternativ enn å ilegge straffetiltak, heter det i en erklæring fra EUs konkurransekommissær Neelie Kroes.

Dagbøtene på 1,5 millioner euro innebærer at EU sparer på kruttet. Den øvre grensen for bøtene var 2 millioner euro.

Det heter i vedtaket at dersom Microsoft fortsatt ikke har etterkommet pålegget om dokumentasjon av Windows-grensesnittene innen 31. juli, risikerer selskapet ytterligere dagbøter på opptil 3 millioner euro.

Microsoft sier det ikke er grunnlag for å pålegge dem dagbøter. Selskapet har satt 300 folk på jobben med å levere tilfredsstillende dokumentasjon innen 18. juli. Microsoft understreker at de vil overholde denne datoen, selv om EUs nye frist er 31. juli.

Microsoft har anledning til å anke EU-kommisjonens vedtak om dagbøter. Ifølge talspersoner for selskapet er det aktuelt å anke.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.