EU-standard i alle løsninger for efaktura

Implementeringen av PEPPOL gir kundene nye muligheter, mener Basware.

EU-standard i alle løsninger for efaktura
Baswares implementasjon av EU-standarden Peppol gir kundene anledning til å sende efakturaer til offentlig virksomhet i alle EU-land, samt Norge.

Basware, leverandør av løsninger for elektronisk fakturering, melder at de har implementert prosedyrer og protokoller i samsvar med EU-standarden PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online) i alle sine løsninger.

Peppol er utviklet gjennom et EU-prosjekt ledet av norske Difi. Hensikten er å tilby en felles europeisk standard for efaktura til offentlig virksomhet. Det bygges opp en infrastruktur med tanke på å trekke inn også små- og mellomstore selskaper.

Basware har vært med på prosjektet siden starten, og har bidratt gjennom testing og utvikling av teknologi.

Difi har pålagt norske bedrifter å ta i bruk efaktura overfor kunder i det offentlige fra og med 1. juli. De har også varslet at de vil foretrekke efakturering basert på Peppol og at de tar sikte på å gjøre Peppol til «ryggraden i offentlig elektronisk fakturering i Norge».

Infrastrukturen for Peppol er bygget rundt såkalte «aksesspunkter» som bedrifter bruker til å formidle sine fakturer elektronisk. Baswares implementering av Peppol innebærer at de fungerer som et slikt aksesspunkt, også i Norge.