BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU subsidierer Microsofts søkesatsing

Norge fikk «hovedkvarteret», men EU lokket Microsoft til søkesatsing i London, München og Paris.

Tirsdag var Steve Ballmer i Oslo. I et møte med statsminister Jens Stoltenberg fortalte han at hovedkontoret før søkesatsingen legges til Norge. Torsdag denne uken var detLondon, München og Paris som var i fokus fordi EU subsiderer en tredjedel av utviklingskostnadene.
Tirsdag var Steve Ballmer i Oslo. I et møte med statsminister Jens Stoltenberg fortalte han at hovedkontoret før søkesatsingen legges til Norge. Torsdag denne uken var detLondon, München og Paris som var i fokus fordi EU subsiderer en tredjedel av utviklingskostnadene.
3. okt. 2008 - 12:30

Da han var i Oslo tidligere denne uken, forsikret toppsjef Steve Ballmer i Microsoft at han vil gjøre norske Fast til Microsofts hovedkontor for søk.

    Les også:

Igår holdt Ballmer en pressekonferanse i Paris, der han kunngjorde at Microsoft vil etablere tre nye sentre for forskning og utvikling innen nettsøk. Ballmer ser med andre ord langt videre enn Fast og Norge i satsingen for å ta igjen forspranget til Google innen dette viktige forretningsområdet.

Microsofts toppsjef sa at de tre sentrene vil legges til henholdsvis London, München og Paris. Etableringen av de tre sentrene innebærer en økning av Microsofts investeringer i forskning og utvikling i Europa, forsikret Ballmer, uten å gå nærmere inn på detaljene. I dag investerer Microsoft rundt 600 millioner dollar årlig i forskning og utvikling i Europa.

- I løpet av de kommende årene vil vi ha flere hundre utviklere i sving i disse europeiske sentrene, sa Ballmer.

Ved Ballmers side på pressekonferansen sto den franske finansministeren Christine Lagarde. Hun sa at senteret ved Paris vil etableres i forstaden Issy-les-Moulineaux.

Lagarde opplyste samtidig at Microsoft vil nytte godt av en ordning med skattelette for selskaper som satser på forskning i utvikling. Slik ordningen praktiseres i Frankrike innebærer dette at for hver 100 euro som Microsoft investerer, vil selskapet få igjen 30 euro. Ordningen er felles for EU og ble etablert som en del av den såkalte Lisboa-planen i 2000. Microsoft vil altså få tilsvarende subsidier for sentrene i London og München. Lisboa-planen har som mål å fremme EUs samlede innsats innen IT.

I regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni i år, oppnådde Microsoft en omsetning på 60,4 milliarder dollar, og et resultat før skatt på 23,8 milliarder dollar. Selskapet brukte 8,2 milliarder dollar på forskning og utvikling.

Satsingen på sentrene for nettsøk i London, München og Paris vil ifølge Ballmer gjøre Europa til det området utenom USA der Microsoft har flest utviklere, til sammen 2000. Det blir noe flere enn i både Kina og India.

EU satser ikke utelukkende på Microsoft når det gjelder å utvikle teknologi for søk. Både Tyskland og Frankrike har egne statsstøttede prosjekter, henholdsvis Theseus og Quaero.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.