EU trapper opp mot Microsoft

I USA kverner monopol-rettssaken videre og nå går det mot rettssak i Europa. EU-kommisjonen og Romano Prodi hisser seg opp over Media Player.

I USA har monopol-rettssaken mot Microsoft pågått en stund og dreier seg om et emne som for mange er blitt historie. For Internet Explorer har nå fulgt med Windows lenge, og Netscape (AOL Time Warner) har i realiteten tapt kampen mot Microsoft. EU-kommisjonen fokuserer nå på Media Player, Microsoft program for å spille av lyd og film.

Egentlig er USA og EU enige.

EU-kommisjonen offentliggjorde i dag at man utvider sin antimonopol-undersøkelser mot Microsoft. Etterforskningen skal i likhet med USA fokusere på Microsofts utvidelser av Windows. For gjennom å legge til programmer i Windows som takler Microsoft-tilpassede standarder, anklager EU og USA Microsoft for misbruk av sitt monopol på ett område, med nye forsøk på å skaffe seg flere monopoler.

EU-kommisjonen er redd for at Media Player, som bruker Microsoft-filformater til å lagre og spille av lyd og video, skal gi Microsoft kontroll over media-industrien på Internett.

Fra før av etterforsker EU Microsoft for å bruke sitt nesten-monopol på PC-er til å presse ut konkurrenter på server-operativsystem. EU-kommisjonen mener at lanseringen av Windows XP ikke tilfører saken noe nytt.

Microsoft har to måneder på å svare på EUs anklager, men det er ikke satt av noen tidspunkter for eventuelle senere steg i prosessen.
Her kan du lese EUs pressemelding om utvidelsen av etterforskningen.


Til toppen