EU utvider etterforskningen av Intel

EU-kommisjonen utvider etterforskningen av Intel med en sak som AMD anmeldte i sommer.

EU utvider etterforskningen av Intel

EU-kommisjonen utvider etterforskningen av Intel med en sak som AMD anmeldte i sommer.

Siden 2001 har EU-kommisjonen etterforsket Intel for mistanke om brudd på antitrustlover. I går bekreftet en talsmann for kommisjonens konkurranseavdeling (Directorate General Competition, forkortet DG Competition) at etterforskningen er utvidet med en sak som AMD anmeldte til tyske myndigheter i sommer.

    Les også:

AMD leverte en anmeldelse til tyske myndigheter i juli, med påstand om at Intel har presset Metro-gruppen til å avstå fra å selge AMD-drevne PC-er i Europas største datakjeder, Media Markt og Saturn.

Det tyske konkurransetilsynet, Bundeskartellamt, overførte i slutten av august etterforskningen av denne saken til EU-kommisjonen, sier talsmannen.

Intel sier de har samarbeidet med EU om etterforskningen, og at de vil fortsette å gjøre det. Selskapet gjentar at de ikke har gjort noe ulovlig.

I USA har AMD saksøkt Intel for milliarder for påstått brudd på antitruslover. I Japan gikk Intel med på nye begrensninger i sin forretningspraksis, uten å innrømme at tiltakene for å hindre AMD fra å vokse, skulle være ulovlige. I Korea pågår en offentlig etterforskning mot Intel.

Til toppen