RESULTATERFINANS

EU utvider gransking av Oracle og PeopleSoft

EU-kommisjonens innledende gransking av Oracles bud på PeopleSoft utvides til en mer intensiv fase to.

18. nov. 2003 - 07:49

EU-kommisjonen kunngjorde i går at deres innledende én måneds gransking av Oracles bud på PeopleSoft reiste tvil om hvorvidt oppkjøpet kunne godkjennes. Årsaken er at tallet på aktører i viktige markeder for forretningsapplikasjoner i store internasjonale selskaper vil reduseres fra tre til to, det vil si Oracle og SAP. Det er derfor nødvendig med en utvidet gransking, en såkalt "fase to" for å vurdere nærmere hvilke følger dette kan få for prisnivå og andre konkurranseforhold. Fase to kan ta opptil fire måneder, og kan også gjelde databasemarkedet. EU-kommisjonen kan når som helst i denne perioden avbryte granskingen og levere en innstilling.

    Les også:

En talsperson for Oracle sa de hadde ventet en fase to, og at selskapet ikke er overrasket over avgjørelsen. Oracle vil samarbeide med kommisjonen. Talspersonen understreket er det er et viktig langsiktig mål å overta PeopleSoft.

Fra PeopleSofts side uttrykkes det håp om at EU vil avvise oppkjøpet.

Fra uavhengig hold understrekes det at overgangen til fase to ikke nødvendigvis vil føre til at EU avviser oppkjøpet.

Offentlig skepsis mot Oracles fiendtlige bud på PeopleSoft har utløst granskninger i USA og Canada. Justisdepartementet i Washington har nylig antydet at det kan drøye til over nyttår før det kommer med en avgjørelse. Striden mellom partene føres dessuten gjennom flere søksmål.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.