JUSS OG SAMFUNN

EU vil åpne opp TV-boksene

I dag bindes TV-seere av lukkede TV-bokser som ekskluderer mye innhold. Det vil EU ha slutt på.

9. des. 2004 - 13:42

EU har tatt initiativet til prosjektet Networked & Electronic Media (NEM) som har som mål å gi TV-seere større kontroll over innhold, skriver BBC news.

Kommisjonen ønsker at publikum selv kan lokalisere innhold og ha det levert sømløst enten om de er på farten, hjemme eller på arbeid. Innholdet skal leveres uavhengig av boksleverandør, nettverk, innhold eller produksjonsløp.

Over 120 eksperter var samlet i Nice for å dele visjonen om samkjøringen mellom selskaper som Nokia, Intel, Philips, Alcatel, France Telecom, Thomson og Telefonica.

Selskaper som under andre omstendigheter er konkurrenter, vil i IT-prosjektet nå måtte samarbeide. En uttalt strategi er behovet for konvergens av teknologier og tjenester.

NEM vil framover se på hva som er tilgjengelig og mulig på markedet. Samtidig skal gruppen identifisere flaskehalser og utvikle standarder for å fylle eventuelle hull.

Organisasjonen har bestemt åpne, digitale formater som kan tilpasses enhver dingst.

Selv om underholdning vil være det første valget, ligger det an til en rekke andre tjenester som energiøkonomisering, helsetjenester og kontroll av «smarthjemmet».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.