FORBRUKERTEKNOLOGI

EU vil bruke Nokias mobil-TV-standard

NRK kan bli ganske ensomme i sitt valg av løsning for TV-kringskasting til mobiler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juni 2007 - 09:49

Mens NRK her i Norge har valgt DMB-standarden (Digital Multimedia Broadcasting) for å sende TV til mobiler, viser det seg nå at EU har valgt å satse på Nokia DVB-H-teknologi (Digital Video Broadcasting - Handheld) for å gjøre det samme.

EU-kommisjonen sier ifølge Wall Street Journal at DVB-H-standarden er den sterkeste utfordreren for framtidig kringkasting av TV til mobiler.

Kommisjonen mener at DMB, som også benyttes i Sør-Korea, og MediaFlo, som er utviklet av amerikanske Qualcomm, er mindre utbredt enn DVB-H. Kommisjonen mener at bruk av én enkelt standard er nødvendig for å unngå fragmentering i markedet.

    Les også:

Ifølge Wall Street Journal planlegger kommisjonen å legge DVB-H til i listen over standarder publisert i dens offisielle journal. Ifølge et dokument kommisjonen har skissert, betyr dette at medlemslandene forplikter seg til å oppfordre til bruk av DVB-H ved etablering av bakkebaserte mobil-TV-tjenester.

Noe av grunnen til at EU foretrekker DVB-H kan være at det er en europeisk teknologi som er utviklet med økonomisk støtte fra EU. Ifølge Wall Street Journal skal EU ha bidratt med omtrent 40 millioner euro

- Kommisjonen har ennå ikke tatt noen avgjørelse i denne saken, sier Martin Selmayr, en talsmann for EU-kommissær Viviane Reding, som har ansvar for telekommunikasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.