FORBRUKERTEKNOLOGI

EU vil bruke Nokias mobil-TV-standard

NRK kan bli ganske ensomme i sitt valg av løsning for TV-kringskasting til mobiler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juni 2007 - 09:49

Mens NRK her i Norge har valgt DMB-standarden (Digital Multimedia Broadcasting) for å sende TV til mobiler, viser det seg nå at EU har valgt å satse på Nokia DVB-H-teknologi (Digital Video Broadcasting - Handheld) for å gjøre det samme.

EU-kommisjonen sier ifølge Wall Street Journal at DVB-H-standarden er den sterkeste utfordreren for framtidig kringkasting av TV til mobiler.

Kommisjonen mener at DMB, som også benyttes i Sør-Korea, og MediaFlo, som er utviklet av amerikanske Qualcomm, er mindre utbredt enn DVB-H. Kommisjonen mener at bruk av én enkelt standard er nødvendig for å unngå fragmentering i markedet.

    Les også:

Ifølge Wall Street Journal planlegger kommisjonen å legge DVB-H til i listen over standarder publisert i dens offisielle journal. Ifølge et dokument kommisjonen har skissert, betyr dette at medlemslandene forplikter seg til å oppfordre til bruk av DVB-H ved etablering av bakkebaserte mobil-TV-tjenester.

Noe av grunnen til at EU foretrekker DVB-H kan være at det er en europeisk teknologi som er utviklet med økonomisk støtte fra EU. Ifølge Wall Street Journal skal EU ha bidratt med omtrent 40 millioner euro

- Kommisjonen har ennå ikke tatt noen avgjørelse i denne saken, sier Martin Selmayr, en talsmann for EU-kommissær Viviane Reding, som har ansvar for telekommunikasjon.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.