EU vil granske Microsofts ODF-støtte

EU-kommisjonen vil undersøke hvorvidt Microsofts utspill faktisk gir brukerne større valgfrihet.

EU vil granske Microsofts ODF-støtte

EU-kommisjonen vil undersøke hvorvidt Microsofts utspill faktisk gir brukerne større valgfrihet.

I går ble det kjent at Microsoft neste år vil sørge for en oppdatering til kontorpakken Office slik at brukere kan velge ODF som standard dokumentformat, og forholde seg like enkelt til ODF som til Microsofts egne formater. ODF er en ISO-standard som brukes blant annet i den gratis kontorpakken OpenOffice.org, og av alternative kontorløsninger fra IBM og Sun.

    Les også:

I en uttalelse publisert i går sier EU-kommisjonen at den har merket seg utspillet fra Microsoft. I uttalelsen heter det videre:

– Kommisjonen hilser velkommen ethvert skritt Microsoft måtte ta i retning ekte interoperabilitet, større brukervalg og mindre leverandørbinding.

Kommisjonen viser til at de har gående en egen etterforskning av Microsoft Office på mistanke om brudd på antitrustreglene.

I tilknytning til denne etterforskningen sier kommisjonen at den også vil granske hvorvidt den kunngjorte støtten til ODF i Office faktisk fører til større interoperabilitet og gir forbrukere anledning til å bearbeide og utveksle sine dokumenter med programvareprodukter de står fritt til å velge.

Microsofts ansvarlige for interoperabilitet og standarder, Tom Robertson, sier i en kommentar til News.com at de har en pågående dialog med EU og at «absolutt vil ha en diskusjon med dem om disse tiltakene og ta i mot alle tilbakemeldinger de måtte komme med».

Til toppen