EU vil ikke ha gigantfusjon

Konkurransekommisjonen i EU er særs negativ til fusjonen mellom telecomselskapene WorldCom og Sprint. Hvis ikke selskapene kommer opp med en alvorlig revurdering av planene vil Unionen sette foten ned.

Mario Monti, den mektige byråkraten som styrer konkurransekomisjonen i EU, er ikke særlig glad i fusjonen mellom de amerikanske telekomselskapene WorldCom og Sprint. Slik planen for fusjonen er per i dag, vil ikke Monti godkjenne noe som helst. Det melder Financial Times.

I forrige uke besluttet WorldCom og Sprint å selge ut Internett-delene av selskapene for å gjøre EU til lags.

Les mer om fusjonen:
Internett til salgs for kjempesum

Men signalet fra Monti og EU er: Dere må gjøre mer enn det!

Den planlagte fusjonen mellom WorldCom og Sprint har en verdi på svimlende 115 milliarder dollar, 1050 milliarder norske kroner.

Selskapene har gjort det klart at de begge skal gjennomføre fusjonen, koste hva det koste vil. Som digi.no skrev i forrige uke er de faktisk beredt på å selge store deler av Internet- og langdistanseforretninger ut av selskapet.

Nå har selskapene kort tid på seg for å dra i land en enighet med EUs konkurransekommisær Monti samt med amerikanske myndigheter. Det er ikke kjent om de amerikanske konkurransemyndighetene er like negativ til fusjonen som EU, men begge har jobbet tett sammen i denne saken.

Uansett, mye tyder på at selskapene må jobbe intenst for en løsning. Det kan bli en dyr løsning, men uansett ikke dyrere enn å måtte bryte fusjonsplanene.

Til toppen