EU vil stoppe AOL/Time Warner-fusjonen

EUs konkurransemyndigheter setter foreløpig ned foten for den foreslåtte multimilliardfusjonen mellom America Online og Time Warner, skriver Wall Street Journal.

Den amerikanske næringslivsavisen siterer "velinformerte kilder" på at EU-kommisjonen har sendt ut en foreløpig anbefaling om å stoppe fusjonen.

Selskapene får frist fram til 24. september til å redde fusjonen, som i Brüssels øyne fra første stund har vært betraktet som lite ønskelig.

Kilder nær de fusjonerende selskapene sier til Wall Street Journal (WSJ) at de fremdeles har håp om å få klarsignal fra EUs regulatoriske myndigheter til sammenslåingen, og legger til at EU-kommisjonens utkast ikke nødvendigvis vil bli det endelige utfallet i saken.

Senior Vice President Ken Lerer i AOL sier til WSJ at han ikke kan se nevneverdige problemer med å få EUs godkjennelse til en fusjon med Time Warner.

- Dette er en normal del av EUs saksbehandling. Vi er komfortable med hvor langt vi har kommet i forhandlingene på nåværende tidspunkt, og vi har gjort store framskritt. Vi er sikre på at samtalene vil ende med enighet. Vi holder tidsskjemaet som innebærer at vi kommer i mål i løpet av høsten, sier Lerer.

Wall Street Journal skriver at AOL og Time Warner skal ha forsøkt å blidgjøre EUs konkurransemyndigheter ved å understreke at det fusjonerte selskapet klart vil distansere seg fra den tyske mediegiganten Bertelsmann AG. I tillegg har AOL og Time Warner lovet å ikke diskrimere tredjeparts musikkselskaper som ønsker å distribuere sine produkter gjennom AOL.

I FCC (den amerikanske telekommisjonen, Federal Communications Commission, er myndighetsorgan i USA for telekom og kringkastingsområdet) og FTC (Federal Trade Commission, USAs svar på det norske Konkurransetilsynet) har det vært en hovedbekymring at fusjonspartnerne ikke slipper til konkurrerende Internett-leverandører i Time Warners høyhastighets kabelnett. I tillegg truer de føderale regulatørene med å tvinge AOL til å åpne sin populære meldingstjeneste til konkurrenter.

AOL ønsker å kjøpe Time Warner for uhorvelige 113 milliarder dollar (se relaterte saker under).

Til toppen