EU vurderer å etterforske Office

I tillegg til krangelen om servermarkedet og mediaspillere, vurderer EU nå også granske Microsoft Office.

I tillegg til krangelen om servermarkedet og mediaspillere, vurderer EU nå også granske Microsoft Office.

Påstander og trusler om bøter hagler mellom EU og Microsoft i saken om lik tilgang på informasjon i servermarkedet. EU har tidligere også slåss med Microsoft for å skape like konkurranse for ulike mediaformater under Windows.

Nå seiler det opp enda er en runde. En rekke aktører, inkludert norske Opera, Oracle, Nokia, IBM og SUn har klaget Microsoft Office inn til EU. Og nå vurderer EU å starte en etterforskning i saken, det lover EUs konkurrenskommissionär Neelie Kroes.

- Vi har en plikt og et ansvar å ta en klage seriøst, sa Kroes tidligere i dag under et pressemøte under et besøk i Japan tidligere i dag, skriver Bloomberg.

Det er European Committee for Interoperable Systems (ECIS) som hevder at Microsoft forsøker å forsterke sine monopol og sin dominerende markedsposisjon på en rekke områder.

    Les også:

ECIS er en internasjonal organisasjon som ble stiftet i 1989. De jobber for å promotere interoperabilitet mellom IT og kommunikasjonsløsninger overfor overfor europeiske, internasjonale og nasjonale foraer, som blant annet EU og WIPO

Organisasjonen representerer selskaper innen kommunikasjonsteknologi, hardware og programvare. Blant medlemmene er Nokia, IBM, Oracle, Sun, Corel, Linspire, Realnetworks, Red Hat og norske Opera Software.

- ECIS beklager sterkt at kraftige inngrep med konkuranselovgivning fremstår som den eneste måten å stoppe Microsofts konkurransevridende oppførsel, skriver Simon Awde, formann i ECIS i en pressemelding.

Hvorfor ECIS anmelder Microsoft akkurat nå er foreløpig uklart.

I anmeldelsen ber ECIS kommisjonen om å sette en stopper for praksisen som ECIS mener har hemmet sine medlemmer. De mener at begrensningene som ble pålagt Microsoft i 2004 raskt og fullt ut må gjennomføres.

I 2004 fant EU-kommisjonen at Microsoft brøt med EUs konkurranseregler på to andre områder ved å utnytte selskapets posisjon på Windows for å styrke seg i blant annet servermarkedet.

EU sloss for tiden med Microsoft for å tvinge Microsoft til å gi konkurrenter større deler av kildekoden for Windows Server. EU truer Microsoft med en bot på 2 millioner euro om dagen. EU har satt en frist til 31. mars.

Til toppen