BEDRIFTSTEKNOLOGI

EUnet i shopping-allianse

Sammen med det tyske programvareselskapet Intershop skal EUnet Norge tilby elektroniske SET-baserte handelsløsninger for næringslivet. Nettvik får en ansiktsløftning og skal bli en samleplass for elektronisk handel.

Frode Eriksen
2. apr. 1998 - 11:29

Tyske Intershop inngikk allerede for et år siden en avale med EUNet International, men det er først med avtalen med EUnet Norge at Intershops programvare kommer til Norge. Intershop, som skal på børs senere i år, har hatt suksess med sin eBusiness-programvare for bedrifter som vil drive handel på Internett. Over 1.000 kunder med over 2.000 handelsløsninger er i drift i dag, og direktør i EUNet, Jørn Lyseggen, mener det er store muligheter i Norge.

- Vi har ventet på betalingsløsninger og nå som SET er i ferd med å bli standard er det noe vi vil ta i bruk. Programvaren og betalingsløsningene er også sentrale i arbeidet med å omdanne Nettvik fra dagens samling med hjemmesider til et senter for elektronisk handel. Vi har lett etter gode samarbeidspartnere på elektronisk handel og mener nå at vi har funnet dem, sier han til digi.no.

Det blir ikke snakk om en bybrann denne gangen (i motsetning til høsten 1996), snarere en liten økonomisk revolusjon, skal vi tro Lyseggen, og hans tyske alliansepartnere.

- Skandinavia er et viktig og interessant marked i Europa, sier salgsdirektør i Europa, Bernhard Marbach til digi.no. Han mener avtalen med EUnet Media i Norge blir en slags relansering av den gamle avtalen med EUNet International, ved at programvaren nå skal distriberes i Norge av EUnet.

- Dette er et viktig skritt for Intershop i arbeidet med etablere seg som leverandør av programvare for elektronisk handel i Norge og Skandinavia.

Alliansen mellom de to selskapene, som ble offentliggjort på Internet World-messen onsdag, betyr at EUnet vil tilby en komplett pakke for elektronisk handel, der selskapet selv står for aksess, web-hotell og integrasjon, mens Intershop stiller med handelsløsninger i form av programvare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.