EUnet Norges morselskap åpner på Nasdaq

KPNQwest, som blant annet eier EUnet, tas i dag opp til notering på Nasdaq etter å ha gjennomført en emisjon som har tilført selskapet ny kapital i størrelsesorden 7,2 milliarder kroner.

KPNQwest, som blant annet eier EUnet, tas i dag opp til notering på Nasdaq etter å ha gjennomført en emisjon som har tilført selskapet ny kapital i størrelsesorden 7,2 milliarder kroner.

Nettoinntektene av emisjonen vil primært benyttes til å utvide selskapets nettverk og IP-tjenester. Man vil blant annet opprette "mega-kybersentre" i Europa som gjør bedriften i stand til å tilby avanserte webtjenester, multimediatjenester og e-handel. I tillegg vil man kunne styrke sin posisjon ytterligere gjennom oppkjøp.

- Kundene stiller nye krav til forretningskritiske løsninger og sikkerhet. Det er derfor avgjørende for oss å kunne tilby maksimal kapasitet og leveringsgaranti. Kapitalen som er hentet inn vil gjøre oss i stand til å foreta oppgraderinger og forbedringer i det hurtige tempo som våre kunder skal kunne forvente av oss, sier administrerende direktør i EUnet Norge, Per Brose.

Da Brose overtok EUnet før sommeren var selskapet en skakkjørt skute, der blant annet EUnet Media hadde opplevd stor personalflukt.

Nyrekruttering og økt satsing på verdiøkende tjenester og kvalitet har ført til at EUnet er blitt betydelig styrket siden det. Med dagens emisjon er Brose med på å åpne et nytt kapittel i EUnets historie.

- Emisjonen vil gjøre oss mindre sårbare for svingninger i markedet. I tillegg kan vi nå tilby større norske bedrifter et eksklusivt pan-europeisk nettverk, sier han.

Kapitalinnhentingen skal blant annet brukes til Eurorings, som er et pan-europeisk fibernettverk som knytter sammen 39 byer i Europa. Dette nettverket åpner for en rekke Internett-tjenester med høy hastighet og høy kvalitet, i tillegg til andre avanserte telekommunikasjonstjenester.

- Vi vil bli en tilbyder av båndbredde til globale bedrifter med store kommunikasjonsbehov. I tillegg har vi allerede blitt en leverandør av båndbredde til andre norske Internettselskaper, sier Brose.

Til toppen