BEDRIFTSTEKNOLOGI

EUnet satser trådløst i Norges storbyer

EUnet går bredt ut med et tilbud om trådløs internettilknytning i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. - Kunden sparer opptil 50 prosent i forhold til fastlinje samband, forteller Erik Leirdal.

Eirik Rossen
8. sep. 1999 - 13:22

"Internett via radio" var et populært seminar på NorBit-messen i går. EUnets trådløse tilbud @irEUnet retter seg foreløpig bare til bedriftskunder.

- Vi startet med dette for alvor i mars i år, sier Leirdal. - Prosjektet begynte i august i fjor. Men internasjonalt har EUnet lang erfaring med å tilby trådløs tilgang til Internett. I Finland har vi hatt dette tilbudet i fire år.

Leirdal sier han har mistet oversikten over det nøyaktig kundetallet.

- Vi har nok et førtitalls i Oslo, et titalls i Trondheim, og noen få i Bergen og Tromsø.

Selskapet kjører en markedskampanje i Oslo og Trondheim, der det har kommet lengst med å opprette en infrastruktur. Oslo må forstås i utvidet forstand. Et titalls noder dekker områder som sentrum, Lysaker, Asker, Skøyen, Groruddalen og Nydalen.

- Trådløs internettilgang har en rekke fordeler i forhold til andre tilknytningsmetoder. Framfor alt er det billigere og raskere å levere. Dessuten er det langt enklere og raskere å skalére oppover. Trenger du mer båndbredde, får du det på dagen.

Målgruppen er ikke bare bedrifter som i dag leier en fast linje.

- Vi tror også mange som i dag bruker ISDN vil ha store fordeler av en ordning som gir dem fast tilgang til lav pris, der Internett kan brukes uten å tenke på ekstra utgifter til tellerskritt.

EUnet bruker utstyr etter IEEE-standarden 802.11 som opererer på frekvensen 3,4 GHz. Utstyret hentes fra leverandører som BreezeCom, Ericsson og Nera. Installasjonene i Norge i dag har i gjennomsnitt mellom fem og ti brukere. I ett tilfelle dreier det seg om flere hundre brukere. De grunnleggende hastighetene ut til brukerne er to eller ti megabytes per sekund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.