BEDRIFTSTEKNOLOGI

EUnet satser trådløst i Norges storbyer

EUnet går bredt ut med et tilbud om trådløs internettilknytning i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. - Kunden sparer opptil 50 prosent i forhold til fastlinje samband, forteller Erik Leirdal.

Eirik Rossen
8. sep. 1999 - 13:22

"Internett via radio" var et populært seminar på NorBit-messen i går. EUnets trådløse tilbud @irEUnet retter seg foreløpig bare til bedriftskunder.

- Vi startet med dette for alvor i mars i år, sier Leirdal. - Prosjektet begynte i august i fjor. Men internasjonalt har EUnet lang erfaring med å tilby trådløs tilgang til Internett. I Finland har vi hatt dette tilbudet i fire år.

Leirdal sier han har mistet oversikten over det nøyaktig kundetallet.

- Vi har nok et førtitalls i Oslo, et titalls i Trondheim, og noen få i Bergen og Tromsø.

Selskapet kjører en markedskampanje i Oslo og Trondheim, der det har kommet lengst med å opprette en infrastruktur. Oslo må forstås i utvidet forstand. Et titalls noder dekker områder som sentrum, Lysaker, Asker, Skøyen, Groruddalen og Nydalen.

- Trådløs internettilgang har en rekke fordeler i forhold til andre tilknytningsmetoder. Framfor alt er det billigere og raskere å levere. Dessuten er det langt enklere og raskere å skalére oppover. Trenger du mer båndbredde, får du det på dagen.

Målgruppen er ikke bare bedrifter som i dag leier en fast linje.

- Vi tror også mange som i dag bruker ISDN vil ha store fordeler av en ordning som gir dem fast tilgang til lav pris, der Internett kan brukes uten å tenke på ekstra utgifter til tellerskritt.

EUnet bruker utstyr etter IEEE-standarden 802.11 som opererer på frekvensen 3,4 GHz. Utstyret hentes fra leverandører som BreezeCom, Ericsson og Nera. Installasjonene i Norge i dag har i gjennomsnitt mellom fem og ti brukere. I ett tilfelle dreier det seg om flere hundre brukere. De grunnleggende hastighetene ut til brukerne er to eller ti megabytes per sekund.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.