EUnet slett ikke god business for Gisle Naurstad

I rettssaken mot Gisle Naurstad onsdag kom det frem at den tidligere sjefen for EUnet Norge enda ikke har fått lønn for jobben som direktør i selskapet. Pengene sitter i "arrest" til rettssaken er ferdig.

I rettssaken mot Gisle Naurstad onsdag kom det frem at den tidligere sjefen for EUnet Norge enda ikke har fått lønn for jobben som direktør i selskapet. Pengene sitter i "arrest" til rettssaken er ferdig.

Rettssaken mot Gisle Naurstad, tidligere administrerende direktør i EUnet Norge (som nå har byttet navn til KPNQwest Norge), og konsulentselskapet Birkman, fortsatte onsdag i Nedre Romerike Herredsrett.

Årsaken til rettssaken er at KPNQwest mener at Naurstad og Birkman AS må stå ansvarlig for at nesten alle ansatte i EUnet Media forsvant til konkurrenten Mogul i begynnelsen av 1999.

Les mer om saken: Fusjon var revolusjon

Birkman AS sin rolle i saken er som konsulentselskapet som leide ut Naurstad som "managment for hire" til EUnet, etter at nåværende direktør Per Brose forlot selskapet i 1998.

Dette bestred Naurstad i retten i dag. Han forklarte at det var EUnet som kom til han med tilbud om å overta stillingen som administrerende direktør midlertidig. Siden det var et midlertidig engasjement ville han ikke lage en ansettelsesavtale med selskapet.

Hans gode venn, Kristian Birkeland, hadde et konsulentselskap (Birkman AS) som han var villig til å stille til disposisjon for Naurstad. Med andre ord: EUnet skulle betale Birkman for jobben Naurstad gjorde. Birkman skulle med andre ord være et "faktureringsverktøy" for Naurstad.

Ifølge Naurstads forklaring for advokat Søren L. Lous, som representerer KPNQwest, skulle pengene fra Birkman gå uavkortet til han, men Naurstad bestred at han var ansatt i dette selskapet.

Men Naurstad fortalte også at han ikke har mottatt pengene fra Birkman. Disse pengene er i "arresten" inntil saken mot Naurstad er ferdig i retten. Det er ikke klart hvor mye penger dette dreier seg om, men det skal etter hva digitoday.no forstår være betydelige midler.

digitoday.no følger rettssaken og vil komme tilbake til mer torsdag, da flere sentrale vitner skal vitne for Herredsretten.

Til toppen