Euro koster 5 milliarder

I henhold til International Data Corporation vil innføringen av Euro koste utrolige 145 milliarder dollar, primært i syvårsperioden fra 1996 til 2002. Innføringen innebærer store forretningsmuligheter for IT-selskaper.

International Data Corporation (IDC) og European Consulting and Management Services har utført en undersøkelse rundt euro-innføringen og estimerer at bedrifter vil bruke totalt 145 milliarder dollar på dette. 40 prosent av disse 145 milliarder dollar vil stamme fra eksterne tjenester - primært IT- og konsulenttjenester. De andre 60 prosent av kostnadene vil være interne kostnader for bedriftene.

I motsetning til år 2000-problematikken er euroen mer enn et teknisk problem; den er også en enorm forretningsmulighet for IT- og konsulentselskaper.

- De selskaper som forener informasjonsteknologisk og forretningsmessig dyktighet, vil vinne i dette markedet, sier Mirko Lucas, senioranalytiker hos IDC i Nederland.

Hvert eneste selskap med avdelinger, partnere, leverandører, eller kunder innen EU vil måtte tilpasse seg euroen. Det betyr at de fleste selskaper med internasjonal virksomhet blir påvirket.

Også outsourcing av forretningsvirksomhet vil bli fremskyndet som følge av euroen, i henhold til IDC, og det er ventet at euroen vil sette fart på elektronisk handel på verdensbasis.

Til toppen